Yerba mate en je gezondheid

Yerba mate en je gezondheid

Waarom zou je eigelijk gaan beginnen met het drinken van Yerba mate? Ten eerste is het een goede koffie vervanger, wanneer u minder koffie zou willen drinken maar toch toe bent aan de cafeïne, dan kan Yerba Mate een mooie vervanger zijn.
Het product is ook erg gezond. Het wordt ook wel superthee genoemd, omdat het zoveel goede stoffen bevat, waaronder antioxydanten. Het bevat veel vitaminen; Vitamine A (antioxidant), vitamine B1 (goed voor zenuwstelsel, hart, spieren en hersenen) en vitamine B2 (aanmaak van lichaamsweefsel en rode bloedcellen). In Yerba Mate zitten ook veel mineralen (ijzer, chroom, choline) aminozuren en saponinen (dit versterkt het immuunsysteem versterken).
Zelf kan je de Yerba zo sterk maken als dat je wilt, wanneer je minder Yerba in de kalebas schept zal het dus ook minder sterk zijn en makkelijker te drinken voor beginners. Er zit een laag gehalte tannine in waardoor de Yerba niet bitter wordt als je er veel van gebruikt. Diverse soorten van onze Yerba’s geven je meer energie. Dit bevordert het sporten, maar werkt ook goed bij het werken of studeren. De Yerba wordt ook veel gedronken door topsporters omdat ze er energie van krijgen en het gezond is. Regelmatig zie je topvoetballers met een Yerba Mate in hand, zoals bijvoorbeeld Messi.
Een ander voordeel is dat het je kan helpen bij het afvallen. De Yerba zorgt voor een snellere stofwisseling. Zo kan dit zorgen voor gewichtsverlies in combinatie met een goed dieet. Daarnaast worden de nieren en lever gestimuleerd door de vele mineralen en antioxidanten.